AVO consulting

I helgen hadde vi mobilt escaperoom med AVO consulting som en del av deres Halloween-fest. Gjengen som holder til i Nøstegaten er med i landets ledende IT-selskap innenfor robotisering og kunstig intelligens (AI). Jeg benytter selvsagt anledningen til å spørre noen spørsmål til et par av de ansatte.

Med roboter gjør de jobbhverdagen vår mer interessant og variert

– Jeg er litt overrasket av den lave gjennomsnittsalderen. Jeg tror ikke det er noen over 40 år her. Reflekterer dere resten av selskapet?
Selskapet ble startet for knappe 2,5 år siden. Og det er et par av de som var med å starte selskapet som er over 40 år, men nesten alle vi har ansatt siden oppstarten er ganske ung. Så dette er spennende arbeidsplass full av ny energi, forklarer Hans Christian Torsvik som har vært med på hele reisen.

Jeg snakker videre med Hege Fauskanger.

– Har du jobbet her lenge?
Jeg har jobbet her i ca. 2 år, så da har jeg fått med meg 4/5 av reisen. Når jeg begynte var vi 15 ansatte og i dag er vi 90 ansatte, så her skjer det mye, sier Hege.

– Hva gjør du for noe?
Jeg er kanskje litt kjedelig å snakke med. For jeg har vært på samme prosjektet hele veien, sier Hege. Hvilket prosjekt har du jobbet med, spør jeg? Når jeg kom her ble jeg satt inn i et pågående prosjekt med KLP. Jeg jobber med ARP og lav-kode, fortsetter hun.

– Stopp en halv, kan du oversette for oss som ikke kan så mye om data?
Vi jobber på «baksiden» av KLP og lager robotprogram som hjelper saksbehandlere med å gjøre beregninger om for eksempel hvor mye pensjon du vil få. På den måten kan saksbehandlerne bruke mindre tid på repetitative regneøvelser, mer tid til å forklare kundene om muligheter og mer tid på kompliserte saker, forklarer Hege.

– Betyr det at du kan nesten like mye om pensjon som saksbehandlerne i KLP?
Hehe, vi må i alle fall ha mye input om regelverk og ulike pensjonsordninger for å bygge disse robotene. Hmm, kanskje jeg kan søke jobb i KLP hvis det skjærer seg her, sier hun spøkefullt.

Det er de to nyansatte Øystein Langeland og Fredrik Salen som har planlagt Halloween-festen (en lur måte å inkludere nyansatte synes jeg).

– Hva gjør dere her som nyansatte?
Jeg har reist mye og vært med på mange forskjellige prosjekt. Faktisk kom jeg hjem fra Nord-Norge i går, svarer Fredrik. Hva gjorde du der? Jeg har hjulpet til under implementering av et nytt prosjekt. Min tid her har vært ganske annerledes, skyter Øystein inn. Jeg har brukt det meste av min tid på et prosjekt for Bergen kommune.

De smiler mye og snakker fort når jeg stiller oppfølgingsspørsmål. Det er tydelig at begge trives godt.

– Hvorfor valgte dere å prøve vårt mobile escaperoom?
Vi har mange kollegaer som liker escaperoom, men det var ikke aktuelt å gå rundt i sentrum med fullt kostyme (se bilde) for å så gå tilbake her, svarer Fredrik. Det var der dere kom inn i bildet, fortsetter Øystein. Jeg kjente til at dere hadde et mobilt escaperoom og tipset de andre om det.

– Tror dere de andre fornøyd med escaperoomet dere bestilte?
Jeg må innrømme at jeg ikke viste så mye om opplegget deres når vi bestilte det. Alt jeg viste var at dere kom med et mobilt escaperoom kl. 20 og at dere tok showet derfra. Det var litt spennende egentlig, sier Fredrik. Jeg overhørte at en av de andre (en escaperoom entusiast) sa det var bedre enn et av de fysiske escaperoomene de hadde besøkt tidligere i høst, så det var jo litt betryggende, fortsetter Fredrik.

For dere som vil lære mer om denne fremadstormende gjengen anbefaler jeg å lese bioen til noen av AVOianerne her – både morsomt og inspirerende.

Teste escaperoom?

Det er proft, utfordrende, lærerikt og det passer inn i en hvilken som helst samling, hvor som helst

Kontaktskjema

Planlegger dere å ha en samling? Vi gir gjerne et uforpliktende tilbud

Send oss en henvendelse

Vi gleder oss til å høre fra deg! Du får normalt svar samme dag

"*" indicates required fields

Ditt navn*
Nyhetsbrev
Kan vi få lov å sende deg relevant informasjon om nye produkter, tjenester og tilbud en gang i blant?