Teambuilding med IMDi:

I dag hadde vi konkurranseløype med IMDi i nydelige omgivelser på Panorama hotell i Sund. Været var friskt så vi var takknemlig når vi fikk trekke inn i Fjordblikk – en av de mange store salene på hotellet.

Som du ser på bildene er det ingenting å utsette på innsatsen og humøret. Vi ble nysgjerrig på hva IMDi er for noe, så vi stiller noen spørsmål til gruppen.

Vi får vite at IMDi ble opprettet for bare litt over et år siden. Akkurat denne gruppen har fagansvaret for bosetting av flyktninger i Norge.

– Hvor mange flyktninger har dere bosatt i år?

Så langt i år har vi hjulpet 2 387 flyktninger med et sted å bo, svarer Katrine Vidme. Målet for året er å bosette 5 300, forsetter hun.

Vi ble imponert når Katrine, som er utredningsleder ved IMDi, hadde de eksakte tallene på stående fot. Enda mer imponerende er det at de har hjulpet så mange flyktninger å finne et trygt sted å bo.

– Hvordan er arbeidshverdagen deres?

Vi sitter mye foran skjermene, sier de og ler. De jobber tett opp mot seks ulike team er plassert rundt i landet for å kunne hjelpe kommunene å ta i mot flyktninger. Vi spør litt spøkende om de kan navnene på alle de ansvarlige rundt i landets kommuner. Ja, det er i alle fall ikke langt i fra sannheten, kom det kontant fra gruppen.

– Hvorfor er dere her på Panorama hotell?

Vi møtes 1-2 ganger i året for å samkjøre avdelingene som er plassert på Øst- og Vestlandet, forklarte Katrine. Like før lå de på gulvet for en selfie. Det virker som oppskriften fungerer.

– Pleier dere å ha teambuilding når dere har disse samlingene?

Nei, dette er første gang vi har noe sånt, men det var veldig kjekt, sier Katrine. De andre smiler og sier seg enig. Heldigvis!

Stor takk, til gruppen fra IMDi som delte fra deres arbeidshverdag. Vi håper teambuildingen gir de en solid boost mot målet om å bosette 5 300 flyktninger i år.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *